Radionica o uspješnom pisanju prijedloga za akademski rad

PSIR Workshop

U utorak, 5. decembra 2023. godine, vanredni profesor dr. Joseph J. Kaminski sa studijskog programa Političke nauke i međunarodni odnosi (PSIR) Fakulteta menadžmenta i javne uprave (FBA) je održao radionicu pod nazivom "Kako objaviti svoj rad kod vodećeg međunarodnog izdavača: Pisanje uspješnog prijedlog za akademski rad" koja je učesnike vodila kroz proces objavljivanja.

Dr. Kaminski je podijelio ključne dijelove svojih prethodnih prijedloga radova koji se lako mogu prilagoditi bilo kojoj određenoj tematskoj oblasti. Njegova prezentacija je sadržavala važne savjete o tome kako privući pažnju urednika koji možda nije upoznat s vašim prethodnim radom. Jedna od njegovih glavnih tvrdnji bila je da je za prihvatanje prijedloga potrebno poznavanje cijele industrije izdavanja akademskih radova: tržišna vrijednost i prodajni potencijal. Određeni dijelovi prijedloga su važniji od drugih, a najvažniji vjerovatno nisu oni koje većina ljudi očekuje. Njegova prezentacija imala je za cilj pojasniti na koje dijelove autori trebaju usmjeriti pažnju prilikom pisanja svojih prijedloga.

Nakon prezentacije je održana 15-minutna sesija pitanja i odgovora za sve prisutne. Događaju su prisustvovali profesori i studenti postdiplomskih studija.

Share