Prva privatna osnovna škola “Isa-beg Ishaković” u novim prostorijama

Drugo polugodište za učenike Prve privatne osnovne škole “Isa-beg Ishaković” počelo je na novoj lokaciji u Sarajevu na adresi Banjalučka bb. Nove prostorije u kojima će se održavati nastava nedavno je zakupila Fondacija za razvoj obrazovanja Sarajevo (SEDEF), koja je ujedno i vlasnik ove savremene obrazovne ustanove. U cilju poboljšanja obrazovnog sistema i pružanja što boljih uslova za učenje i rad, učenicima će biti na raspologanju vrhunski opremljen kabinet za informatiku sa računarima najnovije generacije koji su umreženi za rad na času. Pored toga,  opremljeni su i kabineti za Engleski jezik, Matematiku, Turski jezik, te za Biologiju, Hemiju i Fiziku.

U saradnji sa turskim kulturnim centrom Yunus Emre, kabinet za turski jezik će, u narednom periodu, biti opremjen po najsavremenijim svjetskim standardima, koji uključuju pametnu tablu, projektore i ostalu najnoviju tehnologiju. Prostrana kuhinja sa ogromnom trpezarijom se nalazi u zasebnoj zgradi, i nudi dovoljno prostora za veliki broj učenika. U sklopu prostorija osnovne škole nalazi se i mesdžid koji će biti na raspologanju osoblju i učenicima.

Prateći potrebe savremenog društva, osnovna škola “Isa-beg Ishaković” nudi i produženi boravak sa interaktivnom igraonicom za djecu.

Osoblje osnovne škole i učenici su oduševljeni novom zgradom, modernizovanim učionicama i spremni za drugo polugodište i nove radne pobjede. U maju 2014.godine, Fondacija je preuzela PPOŠ Isa-beg Ishaković s ciljem pouspješavanja obrazovnog procesa u školi te stvaranjem najkvalitetnije obrazovne institucije u sektoru osnovnog obrazovanja. Stoga, posebna zahvalnost i priznanje pripada Fondacija za razvoj obrazovanja Sarajevo, koja je dosadašnjim projektima i investicijama pokazala spremnost za  ulaganje u razvoj i unaprijeđivanje nauke i obrazovanja u Bosni i Hercegovini.

 

Top