Profesorice ELS-a učestvovale na 15. ELTA konferenciji

Devet profesorica engleskog jezika sa IUS-a-  Škole engleskog jezika (Amra Ćemo, Anida Kovačević, Elma Šahbegović, Đana Merčep, Majda Altumbabić, Mehtap Özer-Isović, Sibela Beširević, Velida Handžić-Mirica i  Vesna Suljić) učestvovale su na 15. konferenciji ELTA ( Udruženje nastavnika engleskog jezika) Srbija, koja je organizovana 19. i 20. maja 2017. godine na Univerzitetu Singidunum u Beogradu, Srbija.

Tema konferencije bila je “Probudite svoju znatiželju”, tako da su većina plenarnih sjednica kao i radionice bili motivacijski razgovori uključujući i praktične aktivnosti, koje se mogu koristiti u učionicama s učenicima različitih sposobnosti, razina ili interesa učenja. Na konferenciji je održano sedam plenarnih sjednica i više od sedamdeset prezentacija, radionica, razgovora i promotivnih aktivnosti provedenih od strane izdavačkih kompanija, sponzora, i partnerskih udruženja iz Srbije i inostranstva.

Plenarni govornici su bili istaknuti profesionalci sa međunarodnom reputacijom, uključujući i Marjorie Rosenberg, sadašnja potpredsjednica IATEFL-a (Međunarodno udruženje nastavnika engleskog jezika), koja je također uspješna spisateljica i radi za mnoge izdavačke kompanije koje izdaju knjige i  udžbenike za nastavnike i učenike engleskog jezika (kao što su Cambridge University Press, Pearson, Cengage ili Macmillan). Mike Mayor, direktor GSE Pearson (Globalna skala nivoa znanja engleskog jezika), također je bio među plenarnim govornicima, ko i Julie Wallis direktorica London School u Thiene, Italija, koja također radi kao inspektor za AISLi i EAQUALS.  

Top