Profesor Salih Haušić održao predavanje na IUS-u

U četvrtak, 5. januara 2017. godine, na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu održano je predavanje na temu „Allah, naš jedini opskrbitelj“. Predavanje je održao profesor Salih Haušić, koje je na engleski jezik simultano prevodila članica EMSA kluba Amina Adilović. 

"Jednom kada smo začeti u majčinom stomaku, već tada Allah, dž.š., uzima brigu o nama. Sve što je stvorio, tu je za našu korist. Sve blagodati koje imamo, stvorene su da bismo preživjeli. Sunce, voda, zrak su samo neki od primjera Njegove milosti prema nama, a to su stvari koje se novcem ne bi mogle kupiti. Opskrba koju nam daje Allah, dž.š., je prevelika, a jedino što od nas traži jeste da Mu budemo zahvalni. Spomena vrijedno je i to da naš Gospodar opskrbljuje sve ljude, bez obzira na njihovu vjeru, a onima koji su zahvalni daje još više", rekao je profesor Haušić.

Profesor Salih Haušić završio je Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Svoje fakultetsko obrazovanje stekao je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje završava fakultet islamskog (šerijatskog) prava. Dugi niz godina proveo je kao imam u Dibekhana džamiji u Tešnju, a trenutno je profesor Akaida u Gazi Husrev-begovoj medresi. Veoma je uspješan u radu sa omladinom.

EMSA klub se zahvaljuje IUS-u koji je omogućio da se ovo predavanje održi, kao i profesoru koji je izdvojio svoje vrijeme i prenio svoje korisno znanje.

Top