Erasmus+ contract agreements
 

Potpisano 5 novih Erasmus+ ugovora

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) nastavlja sa internacionalizacijom. Već početkom 2016. godine, IUS se može pohvaliti sa 5 novih Erasmus+ bilateralnih ugovora koje je Univerzitet potpisao sa: 

  1. Riga Technical University, Latvija, 
  2. University of Ljubljana, Slovenija,
  3. Istanbul Şehir University, Turska
  4. Ankara University, Turska
  5. Fatih Sultan Mehmet Vakif University, Turska

Ovim bilateralnim ugovorima IUS je ostvario pravo na mobilnost za studente, akademsko i administrativno osoblje iz različitih naučnih oblasti. Po prvi put u historiji Univerziteta omogućena je mobilnost za administrativno osoblje, te njihovo stručno usavršavanje. Zainteresirani studenti i uposlenici IUS-a svoje prijave mogu dostaviti u Ured za međunarodnu saradnju IUS-a, gdje se mogu obratiti za sve detaljnije informacije o razmjeni. Također, svi koji budu zainteresirani za Erasmus+ razmjenu u narednoj akademskoj godini, sa univerzitetom ‘’Alexandru Loan Cuza’’ iz Rumunije, svoje prijave mogu poslati na https://erasmusplus.uaic.ro/.

Kandidati su istu prijavu dužni dostaviti u Ured za međunarodnu saradnju IUS-a, gdje se isto tako mogu obratiti za detaljnije informacije. Na Konkurs se mogu prijaviti studenti I i II ciklusa studija IUS-a, te akademsko osoblje. Razmjena se odnosi na oblasti ekonomije, menadžmenta i kompjuterskih nauka. Studentima I i II ciklusa studija omogućen je boravak na univerzitetu ‘’Alexandru Loan Cuza’’ u trajanju od 5 mjeseci, uz praćenje nastave na engleskom jeziku. Za akademsko osoblje, razmjena se odnosi na period od pet radnih dana. Iznos stipendije za studente je 750 eura mjesečno, a za akademsko osoblje 140 eura po danu.

Top