Potpisan ugovor o saradnji Bosnalijeka i Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu (IUS)

Direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović i prof. dr. Tahsin Erkan Türe, rektor Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu (IUS), potpisali su Ugovor o poslovnoj saradnji 12. decembra 2017. godine, u prostorijama Bosnalijeka.

Bosnalijek je prepoznao značaj IUS-a kao jednog od najbolje rangiranih privatnih univerziteta u Bosni i Hercegovini koji je posvećen istraživanjima i razvoju. Saradnja između Bosnalijeka i IUS-a podrazumijevat će kolaboraciju na naučnoistraživačkim projektima te omogućiti istraživanja lijekova u laboratorijama IUS-a, koja Bosnalijek prepoznaje kao ključna za buduće poslovanje. Također, studenti IUS-a imat će priliku da stažiraju u Bosnalijeku i steknu svoja prva iskustva u disciplinama za koje se školuju.

„Bosnalijek mnogo ulaže u nauku i želimo da imamo partnere poput vas, kako bismo zajedničkim snagama postigli puno više na polju nauke i istraživanja. Nadamo se da ćemo na obostrano zadovoljstvo uspostaviti i razviti uspješnu saradnju sa IUS-om“, istakao je prilikom potpisivanja ugovora direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović.

Rektor IUS-a prof. dr. Tahsin Erkan Türe je također istakao zadovoljstvo započetom saradnjom sa Bosnalijekom naglasivši da se nada da će početni sporazum sa Bosnalijekom voditi ka mnogim budućim projektima.

„Sretni smo da se danas nalazimo u najvećoj farmaceutskoj kompaniji u BiH i vjerujemo da će ovo biti jedna uspješna saradnja. Počet ćemo sa malim koracima kako bismo izgradili povjerenje i razumijevanje te imali dobre temelje za buduće veće projekte“, istakao je prof. dr. Türe prilikom potpisivanja ugovora.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i prof. dr. Ahmet Yıldırım, dekan Fakulteta prirodnih i tehničkih nauka (IUS), dr. Mirza Suljagić, docent i voditelj grupe Molekularna biomedicina na Fakultetu prirodnih i tehničkih nauka (IUS), Nađa Beglerović, projekt menadžer IUS-a i ispred Bosnalijeka pomoćnik direktora Bosnalijeka Lana Mujanović i projekt menadžer Una Glamočlija, koja je jedan od inicijatora ove saradnje.

Internacionalni Univerzitet u Sarajevu (IUS) je fondacijski univerzitet osnovan 2003. godine, i jedan je od najvećih obrazovnih projekata u regiji Balkana, na kojem studira oko 2000 studenata sa svih kontinenata, iz 47 zemalja svijeta. Osnovan je od strane Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo, a sastoji se od pet fakulteta i 21 studijskog programa te posjeduje vlastiti, moderno opremljeni kampus.

 

Top