Održano prvo u seriji predavanja BITA4Students

IUS-ov Centar za cjeloživotno učenje, zajedno sa studijskim programima CS i SE pri Fakultetu prirodnih i tehničkih nauka (FENS), u saradnji sa BIT Alijansom organizovao je prvo u nizu predavanja "BITA4Students". Predavanje pod nazivom "Upravljanje softverskim projektima" održano je u utorak, 27. marta 2018. godine, na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu.

Gostujući predavač bila je Anita Zubac-Numić, menadžerica u kompaniji Comtrade.

Pored studenata i osoblja IUS-a, studenti bosanskohercegovačkih univerziteta prisustvovali su predavanju, kao i zaposleni iz IT kompanija iz Kantona Sarajevo.

U uvodnom izlaganju, dr. Muhamed Hadziabdić, prodekan FENS-a, pozdravio je publiku i istakao važnost povezivanja visokoškolskih institucija u određenim istraživačkim aktivnostima i privredi.

Gospođa Anita Zubac-Numić razgovarala je o upravljanju softverskim projektima u Comtrade-u, a potom na kraju sesije odgovarala na pitanja publike.

Predavanje je bila odlična prilika da studenti saznaju informacije iz prve ruke od rukovodioca iz IT sektora o planiranju, implementaciji, upravljanju i praćenju softverskih projekata.

Sljedeće predavanje BITA4Students, pod nazivom "Vještačka inteligencija" zakazana je na IUS-u 24. aprila 2018. godine, u 4 sata. Gostujući predavač će biti Sumeja Doljančić, iz kompanije Klika iz Sarajeva.

Top