Održana dodjela diploma polaznicima drugog ciklusa programa "Moja Praksa"

U petak, 6. februara 2015. godine u prostorijama Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu (IUS), održana je svečana dodjela diploma polaznicima drugog ciklusa programa  „Moja Praksa“. Polaznici su dobili svoje zaslužene diplome i priznanja za obavljenu tromjesečnu praksu i rad na realnim IT projektima, uz  mentorstvo lokalnih IT firmi. Osim dodjele certifikata za 58 mladih/studenata, dodijeljene su i zahvalnice za 14 IT kompanija koje su sudjelovale u toku ovog ciklusa. 

Ovo je bila i prilika za druženje sa predstavnicima firmi i mentorima, odnosno budućim mogućim poslodavcima. ”Izuzetno smo ponosni na sve studente sarajevskih univerziteta koji su uspješno završili ovaj program.  Posebno čestitamo onima koji su kroz svoj rad na ovom projektu uspjeli da osiguraju zaposlenje. Saradnja akademske zajednice i industrije je ključna u prevazilaženju trenutnih nesuglasica na tržištu rada’’ - izjavila je doc. dr. Jasminka Hasić Telalović, koordinator programa. Pozivamo sve zainteresovane studente završnih godina računarskog smjera da se prijave na program, a prijave za treći ciklus obuke su u toku. 

Više informacija kao i mogućnost prijave možete pronaći na službenoj web stranici projekta: http://projects.ius.edu.ba/usaidp4i

Top