Od sada na IUS-u: Slobodan pristup za nove e-izvore

Od sada na IUS-u: Slobodan pristup za nove e-izvore

Internacionalni Univerzitet u Sarajevu sada ima slobodan pristup za 5 različitih e-izvora, koji pokriva sve istraživačke oblasti potrebne za svakodnevni akademski proces na IUS-u. Ovi pristupi su omogućeni zahvaljujući članstvu IUS-a u elektronsku biblioteku, gdje naš rukovodioc biblioteke, Merima Arslankadić predstavlja 86 članova, biblioteka i istraživačkih institucija iz Bosne i Hrecegovine.

Ovdje možete pronaći kratki sažetak i linkove koji sadrže željene informacije:

BioOne Complete omogućava pristup bazi podataka potpunih tekstova trenutnih naučnih istraživanja u biološkim i ekološkim naukama, kao i naukama o zaštiti životne sredine. Ova baza podataka omogućava pristup za preko 190 veoma utjecanih istraživačkih časopisa, od 136 neprofitnih izdavačkih društava, sa pristupom za preko 125 000 članaka sa potpunim tekstom, koji su u svakodnevnom porastu. To uključuje sljedeće teme: biološke, ekološke, kao i zaštitu o životnoj sredini.
Više od tri četvrtine pretplaćenih naslova je rangirano u Thomson Reuters' Journal Citation Reports, i 45% ih je dostupno online, isključivo u BioOne Complete.

Za pristup naprednoj pretrazi koristite link: http://www.bioone.org/search/advanced

The Edward Elgar Publishing Journals Collection uključuje sedam vodećih recenziranih časopisa na polju prava, ekonomije, menadzmenta i rukovođenja. The Edward Elgar Publishing Development Studies e-book Collection omogućava pristup za 288 razvojnih studija i naslova iz polja razvojne ekonomije objavljenih 2015. godine i prije. Ovo je interdisciplinarna kolekcija knjiga koja pokriva mnoga polja razvojnih studija uključujući finanasije, ekonomiju, inovacijske studije, infrastrukturalni razvoj, zdravstvo, upravljanje preduzećima, javnu i društvenu regulativu, kretanja, istraživačke metode, intelektualno vlasništvo, pravne reforme i ostalo. Kolekcija također uključuje naučne monografije, priručnike i kolekcije izvora.
Pristup za Edward Elgar's Journals and Development Studies eBooks za Internacionalni Univerzitet u Sarajevu je postavljen na Elgaronline.

Pristup je omogućen korištenjem dostupnih IP domena i pristupačni sadržaj se može pronaći na sljedećem linku: https://www.elgaronline.com/browse?access=user&level=parent

The New England Journal of Medicine (NEJM) je sedmični, opći medicinski časopis koji objavljuje nova medicinska istraživanja i otkrića, recenzije na članke, izvještaje studija slučaja, i mišljenja urednika o velikom broju tema, koje su također od velike važnosti za biomedicinke nauke i kliničku praksu. The New England Journal of Medicine objavljuje sadržaj sa naglaskom na internu medicinu i podspecijalističke oblasti, uključujući kardiologiju, urgentnu medicinu, endokrinologiju, gastroenterologiju, hematologiju/onkologiju, alergoimunologiju, infektivne bolesti, nefrologiju, neurologiju, neurohirurgiju, pulmologiju i reumatologiju.

Dostupno na: http://www.nejm.org/medical-search

ASTM Compass omogućava pristup cijeloj kolekciji ASTM-ovih vodećih industrijskih standarda; 1700 tehničkih elektronskih knjiga, 8 časopisa i asortiranih istraživačkih informacija. Korišteno od strane 2000 univerziteta širom svijeta, među kojima se nalazi 90% univerziteta koje je The Times uvrstio u 100 vodećih ključni je izvor za studente dodiplomskog i postdiplomskogstudija, profesore, predavače i istraživače.
ASTM Compass pokriva široki raspon ražličitih polja uključujući istraživanja zračno-kosmičkog prostora, hemijskih studija, građevine, zaštite životne sredine, geologije, zdravlja i sigurnosti, mašinstva i mnogih drugih.

Dostupno na : https://compass.astm.org

IOPscience Standard Package uključuje 45 veoma utjecanih časopisa objavljenih od strane IOP izdavaštva, sa pristupom arhivi iz proteklih 10 godina. The IOPscience Premium Package omogućava pristup 114 časopisa sa sveukupnom arhivom.
Tema pokriva: biološku fiziku, hemiju, inženjerstvo, zaštitu okoliša, matematiku, medicinsku fiziku, fiziku i mnoge druge.

Dostupno na: http://iopscience.iop.org/

Top