Nova šansa za osvajanje stipendije na IUS-u

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) pruža novu priliku da obezbijedite sebi stipendiju za studij na nekom od naših studijskih programa.  Višegodišnja praksa Univerziteta je da svake godine upriliči Testiranje za stipendije i Dan otvorenih vrata za sve zainteresovane kandidate. Tokom proteklih godina više stotina srednjoškolaca iz cijele BiH i zemalja regiona se odlučilo da iskoristi pruženu priliku i da svoje obrazovanje nastavi na IUS-u.

Sa pojavom pandemije COVID-19, Internacionalni univerzitet u Sarajevu je prvi univerzitet u državi koji je kompletan nastavni proces u potpunosti premjestio na online platforme, te naši studenti nisu imali nikakvih poteškoća u praćenju nastave i obavljanja svojih redovnih fakultetskih aktivnosti. Shodno tome, i prethodna ovogodišnja testiranja su obavljena online.

Vođeni željom i nastojanjem da našim studentima obezbijedimo najsavremenije obrazovanje, koje je prilagođeno i usaglašeno sa evropskim standardima, naš Univerzitet slovi za preteču kada su u pitanju obrazovne metode i opremljenost kampusa. Kompletan nastavni proces se realizira na engleskom jeziku, što je samo jedna od mnogih prednosti koje pružamo našim studentima. Naši studenti, koji dolaze iz 40 zemalja svijeta, također uživaju našu punu podršku kada su u pitanju međunarodni projekti i međunarodna saradnja. Tokom prošle godine veliki broj naših studenata je učestvovao u studentskim razmjenama sklopu Erasmus+ ili Mevlana programa razmjene. Trenutno imamo 5 aktivnih istraživačkih centara i 7 laboratorija, opremljenih po najsavremenijim standardima, a koji su na raspolaganju našim profesorima i studentima za učenje i usavršavanje.

Projekat uspostavljanja snažnih bilateralnih odnosa sa drugim univerzitetima u svijetu je rezultirao otvaranjem dodiplomskih programa dvojnih diploma sa dva najbolja univerziteta u Republici Turskoj. Sve informacije o projektu dvojnih diploma dostupne su ovdje, te ovom prilikom ohrabrujemo sve zainteresovane da se prijave.
Novo testiranje za sve kandidate koji nisu ranije pristupili testiranju će biti 26. juna 2020. godine, i održat će se u prostorijama našeg Univerziteta. Shodno navedenom, obaviještavamo sve kandidate koji će pristupiti testiranju  da su obavezni poštovati sljedeće mjere pri dolasku na IUS:

-    upotreba zaštitne maske i rukavica,
-    dezinfekcija ruku i obuće,
-    održavanje socijalne distance.

Pored navedenih mjera, naglašavamo i opće uslove za pristup testiranju, a to su:
-    izvršiti registraciju klikom OVDJE,
-    biti državljanin BiH ili neke od zemalja iz regiona,
-    biti završni razred neke od četverogodišnjih srednjih škola,
-    pristupiti ispitu uz dokument sa slikom.


Sve dodatne informacije možete dobiti upitom na sao@ius.edu.ba ili pozivom na +387 33 957 175.
Vidimo se 26. juna!
 

Top