Načelnik Općine Ilidža održao predavanje na IUS-u

Mayor of Ilidža Municipality gave a lecture at IUS

Načelnik Općine Ilidža, prof. dr. Senaid Memić je u srijedu, 23. aprila 2014. godine u velikom amfiteatru IUS-a, održao predavanje na temu "Poduzetništvo, kao temeljni pokretač pozitivnih promjena u društvu – Studija slučaja Ilidže". Predavanje je organizirao Centar za poduzetništvo i upravljanje Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (LEC).

Obraćajući se prisutnima, načelnik Memić je govorio o razvoju Općine Ilidža, počevši od perioda socijalizma, pa sve do danas. Naglasio je da na prostoru ove općine danas aktivno djeluje više od 800 kompanija. "Ovo je prostor gdje potencijalni investitori imaju veliki interes ulagati, imajući u vidu geografski polozaj Ilidže, snabdjevenost vodom, te da u narednim godinama planiramo izgraditi elitno naselje ‘Nova Ilidža‘‘ koje će imati zaista velike infrastrukturne kapacitete", rekao je Memić.

Govoreći o preduslovima za ulaganje u bh. privredu, rekao je da, bez obzira na trenutne teške društvene i ekonomske okolnosti, BiH čeka svijetla budućnost. "Obrazovanje je osnovni preduslov za razvoj ekonomije BiH", rekao je Memić, istakavši pritom da je institucija kao IUS pozitivan primjer kako jedna kvalitetna ideja može izrasti u društveno korisnu investiciju.

Share