Na IUS-u održana izložba dizajnerskih i ilustratorskih radova Behance

U utorak, 8. maja 2017. god, u ART galeriji Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) upriličeno je otvorenje izložbe Behance dizajnerskih i ilustratorskih radova, a za koje su posjetioci mogli glasati uživo.

Organizacija ove izložbe je zajednički projekat Odsjeka umjetnosti IUS-a u kojem su aktivno učešće također uzeli studenti i profesori vizuelnih umjetnosti.

Šefica odsjeka umjetnosti, Lejla Panjeta objasnila je da je to ideja našeg studenta, Hasana Delića u saradnji sa višim asistentom Emirom Hambom. „Konkretno, ideja je bila da organizujemo izložbu, te tako u Sarajevu budemo jedini ove godine koji rade na ovom velikom dizajnerskom umrežavanju, koji je ujedno značajan i na globalnom nivou“, naglasila dr. Panjeta. Također je naznačila da ova izložba potvrđuje da je edukacija koju IUS pruža iz oblasti vizuelnih komunikacija na svjetski relevantnom nivou.

Izložbu su svojim prisustvom počastili i diskusijom obogatili bosanskohercegovački dizajneri i umjetnici, Enes Čišić te Emir i Edin Durmišević. Tematika diskusije je uglavnom bila značaj portfolia u profesionalnom usavršavanju i kreativnom razvoju mladih umjetnika.

U razgovoru s Emirom Durmiševićem on je istakao da je ovo način promocije portfolia, u kojem studenti prezentiraju svoj rad te da je projekat ustvari spoj mladosti, iskustva i podrška studentima i dizajnerima. Naveo je da se organizacija ove izložbe čini fenomenalnom i savršena je prilika za studente da pokažu sve vrijednosti dizajnera i umjetnika.

Osim u Sarajevu, Behance izložba se ove godine održava u Banjoj Luci i Bijeljini.

Top