2014 Summer School “Cross Continental - Interethnic Relations for Peace”
 

Ljetna škola “Cross Continental - Interethnic Relations for Peace”

Pozivamo Vas na našu ljetnu školu pod nazivom ‘’Cross Continental - Interethnic Relations for Peace’’ koja će se održati od 18. do 27. juna 2014. godine. Ova ljetna škola daje priliku učešća studentima kao i svim zainteresiranim mladim ljudima u području interdisciplinarnih studija, međunarodnih odnosa, analize sukoba i njihovog rješavanja, istraživanja mira, sigurnosnih studija, preventivne diplomatije, međunarodnog prava i sociologije. Promoviramo interaktivno iskustvo učenja koje se sastoji od predavanja, razrednih rasprava, radionica, terenskih posjeta i konferencija, s naglaskom na komparativnih studija.

Ove godine se obilježava 100 godina od početka Prvog svjetskog rata. Ljetna škola ‘’Cross Continental - Interethnic Relations for Peace’’ će poslužiti kao alternativa brojnim drugim događajima i svečanostima koji će se održati u našem gradu u mjesecu junu. Grad Sarajevo će privući pažnju diljem svijeta tokom ovog mjeseca, tako da i mi želimo iskoristiti priliku za promoviranje mira i međunarodne suradnje.

Kao specijalnu ponudu za sve aplikante iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, cijena lokalnog paketa je izražena u KM, te iznosi 125 KM.

Važni datumi:

  • Početak registracije: 24.4.2014.
  • Rok za prijavu: Produžen do 6.6.2014.
  • Dani ljetne škole: 18.6.2014 - 27.6.2014.

Za sve informacije i način prijave, posjetite našu web stranicu: http://ccirp.ius.edu.ba

Top