„IUS Wordy“, takmičenje iz engleskog jezika održano na IUS-u

 

 

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) je 7. marta 2020. organizirao „IUS Wordy“, takmičenje u engleskom jeziku za srednjoškolce iz Bosne i Hercegovine. Takmičenje organizuje studijski program Engleskog jezika i književnosti na IUS-u.

Na svečanosti dobrodošlice, gosti su imali kratku video prezentaciju o IUS-u koju je predstavila Anisa Eminović Ljevo, profesorica engleskog jezika. Nakon toga su studenti IUS-a Fatima Ejubović, Ilma Hasić i Hilal Sekmen govorili o svojim iskustvima studiranja na ELT-u i ELIT-u na IUS-u. Prošlogodišnje pobjednice takmičenja u Wordyu, koje su kasnije postale studenti IUS-a, Lejla Hamzakadic i Lamija Hreljić takođe su podjelile svoje iskustvo i objasnile prednosti studiranja na IUS-u.

Studenti su potom imali priliku testirati svoje znanje engleskog jezika i osvojiti nagrade. Za ovo natjecanje IUS je osigurao ukupno 1 stipendiju od 100%, 4 stipendije od 75% i 5 stipendija od 50%.

Takmičenje se sastojalo od tri djela: pisanje (sastav), upotreba engleskog jezika (gramatika i vokabular) i razumjevanje (čitanje). Sve su vještine testirane u pismenom obliku. Tokom pauze između testova, IUS je također osigurao osvježenje i ručak za studente i goste.

Rezultati konkursa biti će objavljeni do 20. Marta 2020. godine na web stranici wordy.ius.edu.ba.

Top