IUS: Najbolji privatni univerzitet u BiH

 

Izuzetna nam je čast objaviti da je Internacionalni univerzitet u Sarajevu , po treći put, proglašen najboljim privatnim univerzitetom u BiH, prema posljednjem izvještaju Webometricsa, objavljenog u januaru 2020. Prije toga IUS je bio proglašen najboljim privatnim univerzitetom u BiH u 2016, i 2017. Istovremeno, IUS je pozicioniran kao četvrti najbolji od svih državnih i privatnih univerziteta u Bosni i Hercegovini. Činjenica da je ukupno 47 bosanskohercegovačkih javnih i privatnih visokoškolskih ustanova učestvovalo u ovom izboru, ovaj uspjeh čini još većim. IUS je ostao najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini na osnovu kvaliteta, aktivnosti i posvećenosti izvrsnosti.

Najnoviji izvještaj najbolji je pokazatelj napretka koji je IUS postigao u pogledu kvalitete obrazovanja i korištenja najnaprednijih, savremenih obrazovnih metodologija u proteklim godinama.

IUS je svoju prilagodljivost i adaptibilnost najbolje pokazao za vrijeme COVID-a 19. Bio je jedan od prvih univerziteta koji je prešao na online predavanja i postigao izvanredne rezultate, uz potpuno angažiranje svojih studenata i profesora.

Želimo iskoristiti ovu priliku da se zahvalimo našim studentima, profesorima, nastavnom i administrativnom osoblju, kao i našem menadžmentu, na njihovoj upornosti, profesionalnosti i posvećenosti najboljem kvalitetu obrazovanja. Internacionalni univerzitet u Sarajevu će i dalje raditi na poboljšanju svog globalnog statusa.

Za više informacija o najnovijim rang listama visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini, molimo pogledajte http://www.webometrics.info/hr/Europe/Bosnia%20and%20Herzegovina%20

Top