IUS nagradio najbolje profesore

Internacionalni univerzitet u Sarajevu je institucija poznata i prepoznata po izvrsnosti i visokim profesionalnim i obrazovnim standardima. Od svog osnivanja IUS se trudi postići najviše ciljeve I ostvariti najbolje rezultate na svim poljima.

„Iako je pandemija COVID19 promijenila naš uobičajeni život i svakodnevne aktivnosti, nije smanjila našu motivaciju u nastavnim i istraživačkim aktivnostima. U neviđenim uvjetima pandemije COVID19, vrlo brzo smo se prilagodili ovom teškom vremenu i počeli sa online nastavom, kao i hibridnim modelom podučavanja. Naši profesori su se više trudili da ispune nastavne zahtjeve i završe svoja istraživanja, te da objavljuju razne publikacije. Ovaj napor učinio je naš univerzitet najboljim privatnim univerzitetom u BiH prema najnovijem rangiranju Webometrics-a ”, rekao je prof. dr. Ahmet Yıldırım, rektor IUS-a.

Shodno tome,  Internacionalni univerzitet u Sarajevu je danas upriličio skromnu svečanost na kojoj su najuspješniji profesori sa svih fakulteta nagrađeni i odato im je priznanje za njihov naporan rad u akademskoj godini 2019./2020. godini.

Profesori koji su proglašeni za najbolje su: doc. dr. Orkun Aydın (PSY), doc. dr. Pınar Ünal Aydın (PSY), vanr. prof. dr. Meliha Teparić (VACD) s Fakulteta umjetnosti i društvenih nauka, vanr. prof. dr. Mehmed Ganić (ECON), vanr. prof. dr. Joseph Kaminski (IR) i doc. dr. Dženita Šiljak (ECON) s Fakulteta menadžmenta i javne uprave, doc. dr. Benjamin Duraković (IE), vanr. prof. dr. Dr. Mohamed (R. Abdelgawwad) Ibrahim (GBE) i doc. dr. Ali Abd Almisreb (CS) s Fakulteta prirodnih i tehničkih nauka, te doc. dr. Ena Kazić sa Pravnog fakulteta.

„Ovo je rezultat timskog rada uz doprinos cijelog akademskog i administrativnog osoblja, te uz veliku podršku Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo i UO univerziteta. Veliko hvala svima na njihovoj beskrajnoj podršci i napornom radu u ovim izazovnim okolnostima“ rekao je prof. dr. Ahmet Yıldırım, rektor IUS-a.
 

Top