IUS na profesionalnom radu na zajedničkim umjetničkim projektima: Otvaranje pozornice Sead Bejtović Malecni

Viši asistent Roman Sulejmanpašića, MFA je bio šef projekta scenografija i vizuelni identitet sa studentima kursa naprednog crtanja, dječijeg performansa Gradski muzičari iz Bremena, braće Grimm, u režiji Belme Lizde-Kurt, premijerno izveden u Pozorištu mladih 24. novembra 2016. godine. Ova predstava je dio većeg događaja u Pozorištu mladih u kojoj će se formalna proslava održati na otvaranje pozornice Sead Bejtović Malecni.

Odjel za umjetnost IUS-a učestvovao je u konferenciji za novinare održanoj za ovaj događaj u srijedu gdje je uprava pozorišta posebno zahvalila IUS-u.

Viši asistent Roman Sulejmanpašića je vodio naše studenti u scenografiju, rekvizite, i pozadine za ovu predstavu, a studenti na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu su pomogli u dramatičnoj adaptaciji. VACD studenti koji su učestvovali: Amna Bajrić, Bedrija Šahbaz, Benjamin Šehić, Emina Avdibegović, Fatih Er, Samir Leskovca i Zehra Šarić.

M. Furkan Hizir osmislio je vizuelni identitet za ovaj događaj. Plakate i kataloge je dizajnirao tako da promovišu IUS među mlađom publikom, a ta saradnja u velikoj mjeri pomaže našem publicitetu i vidljivosti u profesionalnoj umjetnosti i dizajnu u zajednici u Sarajevu. Ministarstvo Kantona je podržalo ovaj događaj.

Ovo je vrlo uspješan zajednički umjetnički projekt kao rezultat potpisanog Memoranduma o saradnji između IUS-a i Pozorišta mladih u septembru ove godine, prema inicijativi šefice Odjela za umjetnost.

 

 

 

 

Top