IUS na '5. Sajmu turskih proizvoda u Bosni i Hercegovini'

U srijedu, 19. septembra 2012. godine, u KSC "Skenderija", počeo je 5. Sajam turskih proizvoda u Bosni i Hercegovini, koji će trajati do 22. septembra.

Organizator Sajma je Privredna komora Istanbula, uz podršku Vanjskotrgovinske komore BiH (VTKBiH).

Na Sajmu će se predstaviti 107 turskih kompanija iz različitih privrednih, društvenih i kulturnih djelatnosti.

Internacionalni univerzitet u Sarajevu svake godine tradicionalno učestvuje na ovom Sajmu tokom njegovog cijelog trajanja.

Jučer, prvog sajamskog dana, profesori i studenti IUS-a su na posebnom štandu posjetiocima pružali informacije, dijelili adekvatne promotivne materijale i predstavljali video zapise o IUS-u.

Posebno se govorilo o studijskim programima tri fakulteta IUS-a, o uslovima studiranja i kapacitetima Kampusa na Ilidži, kao i mogućnostima razvijanja partnerskih i poslovnih odnosa u zemlji i inostranstvu.

U tom smislu posebno je ispoljen interes za studiranje i saradnju IUS-a sa pojednicima i institucijama iz bh. dijaspore.

Krajem prvog dana Sajma, predstavnicima IUS-a je od strane organizatora uručen certifikat za učestvovanje na ovoj značajnoj manifestaciji.

Sajam turskih proizvoda je izuzetna prilika za ostvarivanje direktnih kontakata i uspostavu poslovnih veza između privrednika i institucija iz Turske i BiH, te za dalji razvoj prijateljskih odnosa dvije države.

Top