Edukativni čas za studente koje odlaze na Erasmus+ razmjenu

U četvrtak, 21. decembra 2017. godine, Ured za međunarodnu saradnju organizovao Edukativni čas (Orientation Day) za studente IUS-a koji će učestvovati u Erasmus+ razmjeni u ljetnjem semestru akademske godine 2017/18. Čak 60 studenata koji će ubrzo zakoračiti u nova iskustva će posjetiti 10 različitih zemalja. Referentica ovog ureda Zühal Güvener ordžala je dinamičnu i detaljnu prezentaciju o prednostima razmjene.

Najvažniji dio događaja bili su „IUS-ovi ambasadori razmjene“ – studenti koji su već bili na razmjeni i koji su velikodušno podijelili iskustva sa svojim kolegama. Sa govornice su se obratili savjetima te govorili o tome šta studenti mogu očekivati od svoje posjete, kako bi trebali organizirati svoje vrijeme i aktivnosti, kako organizirati svoje vrijeme i aktivnosti. Samra Hodžić, studentica koja je bila na razmjeni u Turskoj, kazala je kako je Erasmus+ jako puno utjecao na nju i otvorio vrata   za nova iskustva razmjene i prilike za prakse. Iman Hasanbegović, studentica koja je bila na razmjeni u Poljskoj, entuzijastično je nagovarala kolege da se prijave za razmjenu jer kako je rekla, to je „jedinstvena životna prilika“.

Osoblje Ureda za međunarodnu saradnju se obavezao da da punu podršku studentima na razmjeni u inostranstvu i pozvao ih da informišu odjel o svojim aktivnostima i potencijalnim problemima. Edukativni čas je zatvoren simboličnim darovima koje su dobili svi prisutni na događaju.

Top