Dr. Jasminka Hasić Telalović i Džana Bašić u Tehnološkom parku u Mostaru

U ponedjeljak, 26. marta 2018. godine započele su aktivnosti u sklopu projekta „Supporting Female Youth from BiH and MNE in entrepreneurship, employment and leadership in ICT“, skraćeno „FY4ICT“, gdje su Dr Jasminka Hasić Telalović i studentica Džana Bašić bile panelistice i učesnice radionice.

Cilj projekta je educirati i motivirati mlade žene iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore kako bi započele karijeru i razvijale poduzetnički duh u ICT sektoru razmjenom najboljih praksi, neformalnom edukacijom i prijenosom znanja i vještina od europskih partnera.

Sastanak je organiziran kako bi se partneri međusobno upoznali i dogovorili o aktivnostima koje slijede u narednom period u Tehnološkom parku, u Mostaru.

Projekt „FY4ICT“će obilježiti radionice i razmjena polaznika u zemlje Europske unije. Polaznicima će biti omogućen pristup znanju i programima na svjetskoj razini. Projekt završava u junu 2019. godine regionalnom konferencijom Go Digital! u Nikšiću.

Voditelj projekta je INTERA Tehnološki Park, a ostali partneri su Institut savremenih tehnologija iz Podgorice, Općina Budva, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis iz Nikšića, Inovacioni centar Banja Luka, Bulgarian Centre of Women in Technology iz Sofie i Vedoma, Zavod za razvoj znanja in podjetništva iz Ceršaka.

Projekt FY4ICT se provodi u sklopu programa Erasmus + i financiran je sredstvima Europske unije.

Top