Dosthane TV Show emitovan uživo s IUS-a

U petak, 14. juna 2013.godine, poznati turski umjetnik i voditelj na KonTV, gosp. Orhan Çakmak, vodio je uživo s platoa IUS-a svoju popularnu TV emisiju, Dosthane.

Tokom održavanja ceremonije dodjele diploma voditelj Çakmak se nekoliko puta javljao s lica mjesta, kojom prilikom je intervjuisao i ministra šumarstva i vodoprivrede Republike Turske, prof. dr. Veysel Eroğlu, koji je specijalno iz Turske došao na dodjelu diploma na IUS-u.

Nakon ceremonije i upriličenog koktela za sve zvanice, Çakmak je svoju TV emisiju nastavio do kasnih sati, gdje su mu u uvodnom dijelu emisije gosti bili: gosp. Hasan Topaloğlu, Predsjednik Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo, osnivač IUS-a, prof. dr. Özer Çınar, rektor IUS-a, g-đa Munira Subašić, predstavnica Udruženja Majke Srebrenice, te Muhamed Šabanović, Sarajlija poznat kao gospodin 'Who is you'.

U drugom dijelu emisije, Çakmak je ugostio poznate bh. umjetnike Hanku Paldum i Mirzu Šoljanina, te mladog muzičkog talenta, buduću studenticu IUS-a, Almu Subašić .

Bh. diva, Hanka Paldum, je u razgovoru za KonTV istakla da ima izuzetnu saradnju sa umjetnicima iz Turske, te da je kruna jedne takve dugogodišnje saradnje pjesma 'Život je lijep', koju je nedavno snimila sa turskim umjetnikom bosanskog porijekla, Cenkom Bosnalijem. Pjesma je otpjevana pola na turskom, pola na bosanskom jeziku, dok je spot snimljen u Izmiru, u Turskoj.

Hanka Paldum je prisutnu publiku, na platou ispred IUS-a, oduševila svojim izvedbama pjesama 'Osman paša' i 'Moj dilbere', na turskom i bosanskom jeziku.

Svoje hit pjesme izveo je, također, i Mirza Šoljanin, muzička zvijezda i pobjednik takmičenja Zvijezda možeš biti ti Hayat TV-a, koji je prijatelj i čest gost na IUS-u. Šoljanin je studentima IUS-a nedavno priredio izuzetan nastup na Proljetnom festivalu IUS-a, u mjesecu maju.

U svojoj emisiji Çakmak je ugostio i mladu Almu Subašić, bh. muzičkog talenta iz Konjica, koja je sve prisutne, studente, roditelje i goste, zadivila svojim glasovnim sposobnostima. U svom obraćanju za KonTV Alma je rekla da joj je izuzetna čast što joj se pružila prilika da studira na IUS-u, te da ne mora da ide u inostranstvo da bi imala pristup kvalitetnom obrazovanju u internacionalnom okruženju. Alma je ove godine dobila 100% stipendiju od IUS-a, kao najbolji maturant konjičke gimnazije.

Značajno je napomenuti da je emisija Dosthane urađena u saradnji sa Hayat TV, čije ekipe su bile prisutne tokom čitave ceremonije dodjele diploma na IUS-u, te da je gosp. Çakmak koordinator Hayat TV u Turskoj.

Top