Dizajnerska rješenja studenata VACD-a prezentirana ministru saobraćaja KS-a

Grupa studenata drugog ciklusa studijskog programa Vizuelnog dizajna i dizajna vizuelnih komunikacija (VACD) na IUS-u odlučila se pozabaviti problemima u svojoj sredini korištenjem svojih stečenih profesionalnih vještina.

Studenti VACD-a Emina Avdibegović, Amna Bajrić, Samer Gheith i Samir Leskovac su tako u sklopu nastavnih aktivnosti na predmetu Studio Projekt I (Studio Project I), kod prof. Kenana Zekića, bavili radom na razvoju dizajnerskih rješenja za naše okruženje. Fokusirali su se probleme sigurnosti pješaka u saobraćaju u Kantonu Sarajevo.

U četvrtak, 14. decembra 2017. godine studenti su prezentirali  rezultate svog istraživanja i idejna rješenja u Vladi Kantona Sarajevo, Ministru Saobraćaja Kantona Sarajevo Muji Fiši i pomoćnicima Zdenku Pavloviću, Emiru Hoti i Tariku Bašović. Studenti su imali priliku da čuju komentare i postave pitanja koja ih zanimaju kako bi mogli nastaviti sa radom.

Predstavnici Ministarstva Saobraćaja pozitivno su ocijenili studentski projekat i omogućili dalje kontakte sa osobama koje mogu biti od pomoći. Izrazili su zainteresiranost da projekat dobije dodatnu pomoć iz Ministarstva u  jednoj od narednih faza ukoliko se zadovolje svi traženi standardi.

Top