Alma Jeftić in Governing Board of „Research Network Transnational Memory and Identity in Europe“
 

Alma Jeftić u Upravnom odboru „Mreže istraživača transnacionalnog sjećanja i identiteta u Evropi“

Alma Jeftić, viša asistentica na IUS-ovom studiju Psihologije, izabrana je u Upravni odbor „Mreže istraživača transnacionalnog sjećanja i identiteta u Evropi“.

Ova organizacija okuplja naučnike i naučnice koje se bave analizom transnacionalnih politika kolektivnog sjećanja, procesima koji koriste sjećanja, kulturama sjećanja i stvaranja identiteta u kontekstu evropskih integracija. Jedan od glavnih ciljeva jeste ojačati najnovija i interdisciplinarna istraživanja u humanističkim i društvenim naukama.

Biti član Upravnog odbora ove mreže znači da je osoba aktivno uključena u donošenje svih njenih odluka i planiranje za period od dvije godine, što uključuje istraživanja, umrežavanje, podršku radu predsjedavajućim članovima mreže, međunarodne seminare, konferencije, projekte, i drugo.

Mreža se trenutno sastoji od preko 250 akademskih radnika iz osamnaest različitih zemalja i sa pet kontinenata. Izbori su organizirani elektronskim glasanjem i svi registrovani članovi mreže mogu glasati ili se kandidovati za izbor.

Alma Jeftić je psihologinja i viša asistentica na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu. Doktorski studij završava na polju psihologije na Univerzitetu u Beogradu, gdje je dobila i nagradu Borislav Lorenc koja se dodijeljuje izvanrednih studentima psihologije. 2017 godine dobila je stipendiju Go Styria za najbolje studente doktorskih studija iz jugoistočne Evrope, tako da trenutno studira na Univerzitetu u Grazu.

Top