Successful Cooperation with Yıldız Technical University
 

Uspješna saradnja sa Yıldız Technical University

Nekoliko članova akademskog i administrativnog osoblja sa Yıldız Technical University (YTU) iz Istanbula, boravilo je u toku akademske 2016/17 godine na Erasmus+ razmjeni na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS).

Erasmus+ razmjena osoblja je realizovana kroz organizovane edukacije, radne sastanke, posjete relevantnim odjelima IUS-a, te prezentacije i predavanja o aktuelnim naučnim temama.

Viša asistentica na Odsjeku za genetiku YTU-a Neslihan Manav Demir, posjetila je IUS u periodu od 21. do 25. avgusta 2017. godine. U pratnji asistentice Manav na IUS-u je boravilo još nekoliko profesora sa istoimenog odsjeka YTU-a. Neslihan Manav je održala predavanje na temu: "Investigation of Nutrient Removal and Responsible Microorganisms in an Advanced Biological Wastewater Treatment Process”. Gosti su se također susreli sa kolegama i akademskim osobljem studija Genetike i bioinžinjeringa na IUS-u, te predstavnicima Ureda za međunarodnu saradnju. Razmatrani su i planovi za buduću zajedničku saradnju, te mogućnosti rada na zajedničkim naučno-istraživačkim projektima.

Top