Upriličeni susreti profesora i studenata turskog jezika

Profesori turskog jezika koji predaju u školama u Bosni i Hercegovini i studenti Odsjeka za turski jezik susreli su se u srijedu 28.6.2017., na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS) kako bi razgovarali o prisustvu turskog jezika u bosanskohercegovačkim školama.
Sastanku, koji je organizovao Turski kulturni centar „Yunus Emre“, prisustvovali su, između ostalih, turski ambasador u BiH NJ. E. Haldun Koç, direktor Turskog kulturnog centra "Yunus Emre" Mehmet Akif Yaman, rektor IUS-a prof. dr. Tahsin Erkan Türe, predsjednik Udruženja direktora osnovnih škola KS-a Muamer Tinjak i šefica Odsjeka za turski jezik i književnost prof. dr. Kerima Filan.
Na sastanku je razgovarano o stanju turskog jezika i drugih stranih jezika u bosanskohercegovačkim školama kao i o formiranju nastavnog plana i programa za srednje škole.
Mehmet Akif Yaman je tom prilikom istakao kako je u okviru projekta "Moj izbor je turski jezik" u sedam kantona Federacije BiH dostignut broj od 7.253 učenika. Također, dodao je kako svake godine organizuju ovaj događaj kako bi se susreli i razmijenili mišljenja sa profesorima turskog jezika i studentima koji studiraju turski jezik.

Top