Turski predsjednik Gül posjetio IUS

Predsjednik Republike Turske, g. Abdullah Gül i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine g. Haris Silajdžić, posjetili su u petak 3. septembra 2010. godine Kampus Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu na Ilidži.

Cijenjene gosti, koji su se također pridružili, kao sto je turski ministar industrije i trgovine gosp. Nihat Ergun, pozdravio je dr. Adem Bastürk, predsjednik IUS nadzornog odbora, g. Hasan Topaloğlu, predsjednik Fondacije za razvoj i obrazovanje Sarajevo i dr. Hilmi Ünlü, IUS rektor.

Nakon kratkog programa na terasi kampusa, g. Gül i gospodin Silajdžić nastavili su prema Sali za konferencije u kojoj ih je čekao velik broj gostiju, uključujući strane ambasadore u Bosni i Hercegovini, ministre i akademike. Prvi je govorio dr. Adem Bastürk koji je ukratko predstavio historiat Intarnacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS).

Nakon njegovog govora uslijedilo je obraćanje gospodina Gül-a, koji je izrazio svoje zadovoljstvo svojim boravkom u Sarajevu i IUS-u.Na kraju događaja, dr. Bastürk i gospodin Topaloğlu su urucili gospodinu Gülu posebne poklone, simbole Univerziteta i Sarajeva, povodom posjete IUS.

Gledati Video (Turski)

Top