Trenutno na IUS-u: IIIT Europska ljetna škola 2016

Europski institut epistemoloških studija, IIIT sa sjedištem u Londonu, i Centar za napredne studije u Sarajevu u saradnji sa Fairfax institutom iz SAD-a organizuju  IIIT Europsku ljetnu školu pod nazivom “Muslimani u Europi: Izazovi pluralizma”.

Domaćin IIIT Europske ljetne škole je Internacionalni univerzitet u Sarajevu u periodu od 10.-24. augusta, 2016. godine. Program je dizajniran za dodiplomce i postdiplomce iz Europe koji studiraju islamske, humanističke ili društvene nauke i zainteresovane za proširivanje znanja i sposobnosti iz raznih oblasti. Teme koje će biti obuhvaćene su: Krize islamske civilizacije, Interpretacija Kur'ana i sunneta danas, Bioetika sa osvrtom na Islamsku perspektivu, Islam u Evropi, Metodologije istraživanja islamskih nauka, Budućnost studije u Postnormalnim vremenima, Neprofitno upravljanje i Osnovni koncepti savremene islamske misli i problema u preporodu i reformama.

Kao i svih godina do sada, organizatori su se potrudili da dovedu neka od najprestižnijih imena današnjice iz pomenutih oblasti, kao što su : dr. Ahmet Alibašić, dr. Johnatan Brown, dr. Omar Hasan Kasule, dr. Fikret Karčić, dr. Jorgen Nielsen, dr. Fathi Malkawi, dr. Ziaudin Sardar, dr. Yaqub Mirza, dr. Ermin Sinanović.

Program će također pružiti priliku učesnicima da se predstave i razmjene mišljenje o vlastitim projektima i radovima. IIIT Europska ljetna škola  organizuje i izlete u Mostar i Srebrenicu, jedne od najposjećenijih destinacija u Bosni i Hercegovini.

Nakon završenog programa u trajanju od 14 dana, učesnici će privesti istraživanje kraju i primiti certifikate od strane organizatora u prostorijama Internacionalnog univerziteta u Sarajevu. 

Top