Takmičenje i izložba za najbolji vizuelni identitet

Odsjek umjetnosti u saradnji sa Sarajevskom zimom 2017 organizirao je Takmičenje za najbolji poster / vizuelni identitet ovogodišnjeg mota festivala: Put svile. Studneti vizuelnih umjetnosti Internacionalnog univerziteta u Sarajevu sa predmeta: Ilustracija i komunikacija, Tipografija, Digitalna fotografija, Studio Project i Infografika priložili su svoje radove, pored visoko rangiranih dizajnera iz regiona čije prijave su pristigle takodjer. Od 70 pristiglih radova, najboljih 30 postera izloženo je u IUS Galeriji.

Žiri takmičenja za najbolji poster Put svile čine dizajneri i profesori: Amer Mržljak, Branko Vekić, M.Furkan Hizir, Emir Hambo, Merisa Basić, Roman Sulejmanpasić i Lejla Panjeta.

Izložba postera je otvorena u IUS Galeriji 15. marta u 11:00 sati, gdje su proglašeni pobjednici takmičenja, kojima su Prof. Dr. Tahsin Erkan Ture, rektor IUS-a, te van. prof. dr. Mustafa Bal, dekan Fakulteta umjetnosti i društvenih nauka i van. prof. dr. Lejla Panjeta, šefica Odsjeka umjetnosti, dodijeli priznanja i nagrade. Intuos Wacum graficki tablet osvojila je Ines Velijević sa najboljim dizajnom za prvu nagradu, a drugo i treće mjesto zauzeli su Emina Avdibegović i Taha Yasin Alan. Nagrade za četvrto i peto mjesto odnijeli su Đenan Ćevra i Amna Bajrić. Izuzetno kreativinim proglašeni su radovi sljedećih VACD studenata: Senad Beganović, Ömer Faruk Bozkurt, Fatih Er, Bedrija Sahbaz, Bedrija Imamović, Esma Kurbegović, Zehra Sarić, i Benjamin Sehić.

Top