Susret akademika Ejupa Ganića sa rektorom i studentima IUS-a

Nakon pisma podrške koje je primio od studenata okupljenih u IUS-ov Klubu za interkulturalne komunikacije, gospodin Ejup Ganić, bivši predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, posjetio je Internacionalni univerzitet u Sarajevu, 4. novembra 2010. godine. Gospodina Ganića su pozdravili rektor IUS-a, prof. Dr Hilmi Unlu, dekani fakulteta kao i studenti, i tom prilikom mu je uručen mali poklon zahvalnosti za njegovu posjetu našem Univerzitetu.

"Ja sam došao ovdje da odam priznanje vodstvu univerziteta kao i studentima za njihovu podršku upućenu meni" rekao je gospodin Ganić koji je tokom ove godine prošao kroz težak period. Naime, gospodin Ganić je 1. marta 2010. godine, na Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, uhapšen u Londonu nakon što su sudske vlasti iz Srbije izdale nalog za njegovo izručenje. Gospodin Ganić je oslobođen 27. jula 2010. godine, nakon što je dokazano da je proces za njegovo izručenje korišten u političke svrhe.

Tokom svoje posjete, gospodin Ganić je također razgovarao i o mogućoj saradnji između Sarajevske škole za nauku i tehnologiju (čiji je predsjednik gospodin Ganić) i Internacionalnog univerziteta u Sarajevu.

"Ovaj univerzitet je jako bitan. Možete se natjecati sa drugima i biti primjer" rekao je gospodin Ganić i dodao: "Mi se radujemo vašem uspjehu, ali i želimo da se natječemo sa vama".

Rektor IUS-a dr. Unlu je zahvalio gospodinu Ganiću za njegovu posjetu i proveo ga prostorijama Kampusa.

Top