Studenti Softverskog inženjeringa sa IUS-a uspješno primjenjuju svoja znanja

Udruženje “Spasimo djecu” u javnom pozivu zahtijevao je da univerzitetski tim implementira njihov projekat- web stranicu centra za osobe sa posebnim potrebama. Glavni cilj je bio osigurati dostupnost web stranice po posljednjim standardima pristupa.
 
IUS je ponosan što su studenti druge godine programa Softverski inžinjering dobili priliku da se odazovu ovom pozivu. Adin Ćebić, Ali Husić i Kemal Hrelja uz pomoć doc. dr. Jasminke Hasić Telalović činili su tim koji je učestvovao u ovom izazovnom zadatku. Uzimajući u obzir činjenicu da je IUS univerzitet koji podržava inkluzivno obrazovanje i aktivan rad sa studentima sa posebnim potrebama, sa ponosom možemo istaći da smo u mogućnosti da pružimo pomoć u ovakvoj vrsti aktivnosti.
U utorak, 4.aprila, održana je radionica na IUS-u, a njoj su prisustvovali članovi udruženja, Lamija Landžo i Šejla Dizdarević. A zatim u petak, 7.aprila, radionicu je održao IUS tim za korisnike kojima je prvobitno namijenjen softver.
 
Bosanskohercegovački pisac i direktor Centra za slijepu i slabovidnu djecu, gdin. Damir Ovčina, napisao je kratku priču na datu temu, koja je već ranije obavljena na našoj web stranici. Priču možete pročitati na sljedećem linku: https://news.ius.edu.ba/bs/vijesti/ne-cekati-nikog
Top