Sinoć održana teatarska predstava studenata IUS-a

Studenti Internacionalnog univerziteta u Sarajevu su sinoć, 30.05.2012.godine u BKC-u, organizovali predstavu pod nazivom "Kako ne može!". U predstavi su učestvovali studenti Cases Cluba, koji su i prošle godine dokazali svoje glumačko umijeće u BKC-u, članovi muškog studentskog doma Plavi Leptir, ujedno i studenti Internacionalnog univerziteta u Sarajevu.

Predstava je izvedena na bosanskom, engleskom i turskom jeziku.

Studenti, koji su u predstavi pokušali prikazati scene iz svakodnevnog života, fokusirali su se na teme kao što je biti turski student u BiH, ljubav i međuljudski odnosi, što je ujedinilo smiješne, zabavne, dramatične i tragikomične situacije.

Prvi dio predstave je na engleskom jeziku o komičnoj priči bosanske porodice koja živi u Americi. U nadi da će svoje sinove ohrabriti, mudri otac ih stavlja pred izazov ženidbe.

Drugi dio predstave je na turskom jeziku i govori o očajnoj ljubavi Asima koji je izgubio voljenu Elif. Ujedno, u ovom dijelu prikazana je okrutna svakodnevnica ljudi koji zanemaruju istinske vrijednosti.

Posljednji dio je na bosanskom jeziku i govori o dva turska studenta koji se snalaze kako bi zaradili novac. U nadi da će svoje dugove za kiriju uskoro i vratiti, prepustili su se izazovu čuvanja i podučavanja djece bosanskom jeziku.

Gledatelji su predstavu na kraju nagradili velikim aplauzom.

Predstava je kruna istrajnog rada cijele ekipe IUS-a i njegovih studenata, koji su i ove godine dokazali ustrajnost u radu i kreativnosti.

Top