SDG tim formiran na IUS-u

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) je integrisao društvenu odgovornost i održivi razvoj u svoje važne strateške planove i namjerava ga detaljno proširiti u strateškim planovima za predstojeće razdoblje 2021.-2026.

Uz punu podršku rektora IUS-a, prof. dr. Ahmeta Yıldırıma, za intenziviranje univerzitetskih aktivnosti na ovom polju, menadžment Univerziteta je odlučio da okupi volontere, studente i uposlenike IUS-a, koji su zainteresovani da učestvuju u sprovođenju ciljeva održivog razvoja (SDG) na IUS-u.

U skladu s tim, u petak, 9. oktobra, 2020. godine, održan je prvi sastanak gdje su se razmatrale nove mogućnosti za sprovedbu UN ciljeva na IUS-u kroz SDG timove.

IUS je još jednom potvrdio standard kvaliteta rada, kao i  svoju prepoznatljivosti i opredjeljenje ka kvalitetu. Ovoga puta radi se o sprovedbi 17 UN-ovih ciljeva održivog razvoja, koje je IUS, ne samo prepoznao kao univerzalne UN ciljeve, kroz obrazovanje, istraživanje i transfer znanja, nego ih je i ugradio u svoje interne procedure i strateške aktivnosti.

Top