Rektor IUS-a posjetio Tuzlu

U ponedjeljak, 19.11.2012., rektor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu , prof. dr. Özer Çınar, posjetio je Tuzlu u društvu sa prorektorom za međunarodnu saradnju i istraživanje na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, doc. dr. Muhamedom Hadžiabdićem i generalnim sekretarom IUS-a, gosp. Arminom Kerićem.

Povod rektorove posjete Tuzli je prisustvo obilježavanju 36 godina postojanja Univerziteta u Tuzli. Na Filozofskom fakultetu upriličena je svečana akademija u okviru koje su promovirani najbolji studenti kojima je uručena Zlatna plaketa Univerziteta.

Rector Çınar posjetio je i premijera Vlade Tuzlanskog kantona, Seada Čauševića. Tokom prijateljske posjete, premijer Čaušević istakao je da je planirana saradnja IUS-a i Vlade Tuzlanskog kantona u segment obrazovanja i unapređenja kvaliteta edukacije.

Tokom posjete Tuzli, rektor Çınar posjetio je i Behram-begovu medresu i susreo se sa zamjenikom direktora dr. Seadom Seljubcem.

U znak zahvalnosti dragim prijateljima, premijeru Vlade Tuzlanskog kantona Seadu Čauševiću, rektoru Univerziteta u Tuzli prof. dr. Enveru Haliloviću i zamjeniku direktora Behram-begove mrdrese dr. Seadu Seljubcu, rektor Çınar je uruči poklon, plaketu IUS-a.

Top