Predstavnici Univezitat u Bolonji posjetili IUS

Dana 10.07.2012 godine delegacija Univerziteta u Bolonji, predstavnici Edukacijskog fakulteta, prof. dr. Mariagrazia Contini, prof. dr. Antonio Genovese i dr.Alessandro Tolomelli, posjetili su Internacionalni univerzitet u Sarajevu.

Delegaciju iz Bolonje primio je rektor IUS-a, prof.dr. Özer Çınar, prorektor za međunarodnu saradnju i istraživanje na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, doc. dr Muhamed Hadžiabdić i predsjednica Odbora za istraživanje IUS-a doc. dr. Jasminka Hasić Telalović.

Cilj posjete je uspostava dugoročne saradnje između Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Bolonji i Internacionalnog univerziteta u Sarajevu.

Tokom sastanka dogovoreno je potpisivanje sporazuma između dva Univerziteta u kojem će se utvrditi oblici saradnje u okviru razmjene profesora, studenata i zajedničkih istraživanja za koje će se zajednički aplicirati međunarodnim donatorima.

Pored toga dogovoreno je da profesori Edukacijskog fakulteta koji ostvaruje mnogobrojne naučne i stručne kontakte u zemlji i svijetu, što je rezultat dugogodišnje razvijene naučne, nastavne i stručne saradnje pomognu uspostavljanju Edukacijskog fakulteta na IUS-u.

Top