Predstavnici IUS Lifea na Uniser Teacher Week 2023

UTW 2023

Prošli mjesec, u okviru projekta IntervetWB, predstavnici IUS Life – Centra za cjeloživotno učenje, gđa Mirsada Mehremić i gđa Sibela Beširević su učestvovale na Uniser Teacher Week 2023 (UTW), događaju posvećenom održivoj internacionalizaciji. Više od 100 učesnika iz zemalja EU i Zapadnog Balkana je prisustvovalo događaju koji je organizovao Uniser Learning Mobility.

Gđa Mehremić je predstavila IUS a njena prezentacija je naišla na izvanredan odziv publike. Pored prestavnika IUS Lifea, gđa Semiha Hamzagić, profesorica iz Srednjoškolskog centra Hadžići i gospodin Armin Biber, direktor Srednje poslovno-komercijalne i trgovačke škole iz Sarajeva, su također prisustovali ovom događaju.

Pored toga, gđa Mehremić je zajednički vodila dvije radionice sa kolegama iz Bezirksregierung Köln i Uniser Learning Mobility: „Biti domaćin - ka potpunoj internacionalizaciji strukovnih centara i škola i dijeljenju uspjeha: Radionica za iskusne učesnike o predstavljanju jakih strana u mobilnosti“. „Primjena efikasnih strategija praktične nastave: Rasprava o alternativama dualnom sistemu“ je bila tema radionice gosp. Bibera.

Tokom trodnevnog programa, učesnici UTW 2023 su posjetili kompanije u regiji Emilia-Romagna koje su vodeće kompanije u tom sektoru i smatraju se lokalnim izvrsnostima: Granarolo, Ducati, BI-REX Competence Center i Uniser.

Zahvaljujemo se kolegama iz Uniser Learning Mobility za izvanrednu organizaciju ovogodišnje Uniser Teacher Week. O utiscima učesnika i onome što su ponijeli sa sobom više možete saznati ovdje.

Share