Representatives of the (HLHC) Corporation visited IUS
 

Predstavnici (HLHC) posjetili IUS

U petak, 18. aprila 2014. godine, predstavnici korporacije HEYU Leisure Holidays (HLHC) iz Narodne Republike Kine posjetili su Internacionalni univerzitet u Sarajevu. Uvažene goste je primio rektor IUS-a, prof. dr. Yücel Oğurlu i koordinator Centra za poduzetništvo i upravljanje Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (LEC), doc. dr. Senad Bušatlić.

Povod posjete Univerzitetu je bilo Pismo namjere koje će voditi ka potpisivanju Memoranduma o razumijevanju u narednih 60 dana, kojim bi se omogućilo organiziranje međunarodnih naučnih konferencija, te upis studenata iz Hong Konga i Narodne Republike Kine, na dodiplomske i postdiplomske studije na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu.Također, oba rektora su postigla dogovor o potpisivanju Ugovora o međusobnoj saradnji IUS LEC-a i UNINP BC.

Predstavnici korporacije HEYU Leisure Holidays (HLHC) na ovom sastanku su bili: Ang Ban Siong (direktor grupacije), Roger Haw Boon Hong (predsjedavajući Upravnog odbora), Janet Ong Lay Hoon (članica Upravnog odbora i Stephen Truly Busch (član Upravnog odbora).Oni su istakli da je njihova namjera da otvore nova radna mjesta za zapošljavanje mladih diplomanata i alumnija IUS-a, te da na taj način pruže priliku za dodatno usavršavanje i obuku za rad u Narodnoj Republici Kini.

 

 

Top