Predstavljanje studijskog programa Genetika i bioinženjering na IUS-u: Radionica "Show and Tell" za srednjoškolce

GBE

Studijski program Genetika i bioinženjering (GBE) je u petak, 12. januara 2024. godine organizovao  posebno osmišljen događaj za učenike srednjih škola. Ovo je označilo početak serije događaja pod nazivom "Show and Tell radionice" s ciljem upoznavanja maturanata srednjih škola sa studijskim programima IUS-a.

Van. prof. dr. Altijana Hromić-Jahjefendić, program koordinator za GBE, je predstavila profesore programa, kurikulume, istakla zanimljive projekte te nastavne planove koji čekaju buduće studente.

Dan je protekao istraživanjem našeg živopisnog kampusa i znanja smještenog unutar naše biblioteke, te uključivanjem u praktične eksperimente u našem centru za istraživanje i razvoj opremljenim najsavremenijom opremom. Pod vodstvom asistenta na programu GBE, g. Abasa Sezera, učenici su imali jedinstvenu priliku provesti male eksperimente i potaći svoju strast prema genetici i bioinženjeringu.

Budući studenti su se susreli sa trenutnim studentima GBE-a koji su podijelili svoja iskustva o studiranju na IUS-u. Ovo druženje se odvijalo u ugodnoj atmosferi uz kafu i kolače u opuštenom okruženju za razgovor.

Opći dojam je bio više nego pozitivan a srednjoškolci su otišli puni energije i zadovoljni novostečenim znanjem o programu Genetika i bioinženjering na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu. Radujemo se novim generacijama pametnih umova u našoj akademskoj zajednici!

Share