PPOŠ ,,Isa-beg Ishaković” ispratila 19. generaciju maturanata

U petak, 14. juna 2019. godine, Prva privatna osnovna škola ,,Isa-beg Ishaković” održala je ceremoniju obilježavanja Dana škole i ispraćaja maturanata 19. generacije ove škole.

Ceremonija je bila odlična prilika za učenike ove škole da izvedu veoma impresivan program za goste, a članovi školskih sekcija predstavili su svoje aktivnosti.

Svečanosti su prisustvovali roditelji, članovi porodica i prijatelji učenika, kao i predstavnici društvenog i političkog života u Bosni i Hercegovini. Gđa Mubera Haličević, V.d. direktora PPOŠ ,,Isa-beg Ishaković”, zahvalila se svima na dolasku, te je spomenula sva velika dostignuća ove škole, njenih učenika, nastavnika i menadžmenta.

„Naša obaveza je nastaviti pratiti savremene tokove na polju obrazovanja kako bismo na najadekvatniji način odgovorili izazovima savremenog doba i kako bismo učenike pripremili za iste. U tu svrhu školu smo opremili pametnim tablama, savremenim informatičkim i naučnim labaratorijem, a svakako ćemo i dalje raditi na unapređenju postojećih resursa. Od naredne školske godine planiramo realizirati dio nastave po STEM programu uz stručne edukatore STEM-a“, naglasila je gđa. Halilčević.

Ataše za obrazovanje pri ambasadi Republike Turske u BiH, gdin. Vasi Ete također se obratio gostima, te poželio maturantima svijetlu budućnost i pohvalio uspješan rad ove škole.

Prva privatna osnovna škola ,,Isa-beg Ishaković” je osnovana 1996. godine,a u maju 2014. upravljanje školom je preuzela „Fondacija za razvoj obrazovanja“ Sarajevo. Škola odiše međunarodnim karakterom, a pohađaju je učenici iz 17 zemalja. U sklopu Fondacije također djeluju još i vrtić „Kid IUS”, srednja škola Gimnazija „Maarif Koledž“ te Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS), i servisna kompanija Sedef Bosnia d.o.o.

Fondacija uspješno djeluje i pronalazi načine kako bi osigurala kontinuitet obrazovanja u svojim obrazovnim institucijama te kako bi upotpunila svoju misiju pružanja kvalitetnog obrazovanja od vrtića do doktorata.

Top