Posjeta predstavnika Goethe-Instituta Sarajevo IUS-u

U utorak, 20. januara 2015. godine, rukovodilac jezičkog odjela Goethe-Instituta Sarajevo i zamjenik direktorice instituta, Klaus-Thomas Frick, posjetio je Internacionalni univerzitet u Sarajevo (IUS). Uvaženog gosta Klausa-Thomasa Fricka i njegovog asistenta Mirzu Kovačevića primio je rektor IUS-a, prof. dr. Yücel Oğurlu, zajedno sa svojim saradnicima. 

Tokom sastanka razgovaralo se o mogućnostima buduće saradnje, posebno o zajedničkom organiziranju kurseva njemačkog jezika pri Centru za cjeloživotno učenje (IUS Life) za koji trenutno vlada izuzetno veliki interes pogotovo među mladim ljudima. Nakon sastanka, gosti su imali priliku da vide IUS, te njegove centre koji uspješno djeluju unutar Univerziteta. 

Goethe-Institut je institut kulture Savezne Republike Njemačke koji djeluje u čitavom svijetu i nudi kulturne manifestacije u saradnji sa lokalnim partnerima, kurseve njemačkog jezika i ispite za njemački kao strani jezik, permanentno obrazovanje za nastavnike njemačkog jezika, računarska radna mjesta za istraživanja na internetu, referentnu biblioteku kao i savjetovanje i posredovanje prilikom traganja za kulturnim i naučnim partnerima u Njemačkoj.

Top