Otvoren Juventusov kamp za mlade fudbalere

 

Juventusov kamp za mlade fudbalere, koja po prvi put stiže u BiH, svečano je otvorena na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS), u ponedjeljak 17.avgusta 2015. godine.Kamp je, u saradnji sa IUS-om, organizovala Birr Group kompanija, koja je potpisala ugovor i postala vlasnik licence ovog kluba za prostor Bosne i Hercegovine i Turske.

Juventusov kamp za mlade fudbalere će biti jedinstvena prilika za djecu od 6 do 16 godina da svoj omiljeni sport treniraju noseći boje italijanskog šampiona, pod nadzorom trojice Juventusovih trenera iz ''Juventus Soccer Schoola''  i nekoliko trenera iz BiH. Treninzi će se održavati dva puta dnevno, u periodu od 6 dana, na stadionu u okviru kampusa IUS-a, koji je specijalno opremljen za organizaciju kvalitetnih sportskih događaja. Profesionalno i stručno osoblje angažovano na Kampu će djeci pružiti nezaboravno iskustvo uz mnogo zabave, koje će znatno poboljšati njihove fudbalske vještine i atletsku spremnost, te ih podučiti metodama rada slavnog italijanskog kluba. U Juventusovom kampu će trenirati ukupno 91 mladi fudbaler iz BiH, regiona i drugih zemalja svijeta. 

Povodom otvaranja Kampa, na konferenciji za novinare bili su prisutni organizatori, kao i treneri koji će biti angažovani tokom trajanja obuke. "Za nas je vrlo bitno da smo došli na ovo područje. Nama je cilj da budemo najbolji na svijetu, a BiH nam je ulaz na ovo područje. Nadamo se da ćemo djeci pružiti samo najbolje. Dijete je u fokusu naše škole", izjavio je jedan od trenera italijanskog kluba, gosp. Eduard Lomas. 

Ni predstavnici Birr Group, direktor Samer Gheith i gosp. Artem Avanesyan, nisu krili svojentuzijazam: “Juventusov kamp za mlade fudbalere na IUS-u je tek početni korak, a krajnji cilj nam je formiranje Juventusove akademije fudbala u Sarajevu”, izjavio je direktor kompanije, Samer Gheith. “Mnogo smo radili na organizaciji ovog kampa. Oduševljeni smo saradnjom sa menadžmentom IUS-a”, rekao je gosp. Avanesyan.

Organizatore i goste Juventusovog kampa za mlade fudbalere u prostorijama Rektorata, primili su domaćini, prorektor IUS-a, doc. dr. Muhamed Ali, te gosp. Volkan Sabah, iz Ureda za sportske aktivnosti IUS-a.

Sponzori Juventusove škole su Turkish Airlines, Sport Life, Oaza Water, Radio Antena-RSG, Turkish Ziraat Bank, Internacionalni univerzitet u Sarajevu, Hotel Hollywood, Jeordie’s, Hayat Tv i Radio RSG.

Top