Oko 600 gostiju na ovogodišnjem tradicionalnom IUS iftaru

Around 600 Guests Gathered at Traditional IUS Iftar 2019

U nedjelju, 19. maja 2019. godine, upriličen je tradicionalni iftar na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS) koji je okupio studente, profesore, zaposlenike, prijatelje i poslovne partnere ovog univerziteta.

Od Ramazana 2009. godine, IUS organizira zajedničke iftare koji od tada svake godine sa radošću iščekuju studenti i uposlenici Univerziteta. I ove godine je iftar ugostio i mnoge uvažene goste, kao što su: Nj.E. Haldun Koç, ambasador Turske u BiH, Nj.E. Dr. Eldar Humbat oglu Hasanov, ambasador Azerbedžana, Nj.E. Mr. Khalid Hussain Khan Gudaro, ambasador Pakistana, načelnik općine centar Nedžad Ajnadžić, čuveni novinar iz Turske Mete Șener, predstavnici domaćih vlasti, ambasade Turske, privrede, akademici, predstavnici medija i drugi gosti.

Ovogodišnji iftar održan je na datum turskog državnog praznika Dan mladih i sporta. Zato je uz uobičajeni program iftara i učemka Kur’ana bio prikazan i film o ovom prazniku, kao i takmičenja u stonom tenisu, šahu i uličnom fudbalu. Kraj večeri je bio rezervisan za koncert pjevača Armina Muzaferije, uz podršku Ambasade Republike Turske.

Internacionalni univerzitet u Sarajevu želi iskoristiti ovu priliku da se zahvali svim gostima koji su bili prisutni, te na tome što su odlučili podijeliti sa nama ovo posebno veče i radost Ramazana.
 

Share