Održan Spring Fest 2015 na IUS-u

Mnoge zabavne aktivnosti i koncerti obilježili su ovogodišnji Spring Fest Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) koji je održan u petak, 22. maja 2015.godine. Spring Fest IUS-a organizovan je ranijih godina te su studenti za ovu godinu pripremili i osmislili novi i zanimljiviji sadržaj Festivala. Ove godine više od 50 studenata je uzelo učešće na Festivalu putem pojedinačnih štandova, gdje sun a taj način imali priliku da pokažu svoju kreativnost prodajom svojih rukotvorin kroz humanitarni rad. 

Više od 500 studenata su tokom Festivala uživali u raznovrsnom programu zabave, kreativnosti, znanja ali i koristili priliku da pokažu svoje talente. Događaj je završio nastupom IUS rock benda “Gece Yolculari” koji je održao jednosatni koncert i nastupom umjetnika Eldin Huseinbegovića, Armin Muzaferije kao i benda “The last Location”. Nastup umjetnike koji su svojim pjesmama kao i odličnom zabavom priuštili odličan provod našim studentima. 

Posebni gosti Festivala bili su mališani iz Dječijeg doma "Dom porodica" iz Zenice koji su u organizaciji IUS-a autobusima došli iz Zenice. Ova aktivnost realizovana je dobrotvornim aktivnostima naših studenata i podršci rektora IUS-a, prof. dr. Yücela Oğurlua.

Top