Njegovanje dobrobiti studenata: PSY radionica o akademskom uspjehu

PSY Workshop on Academic Success

Studijski program Psihologija (PSY) je organizovao radionicu pod nazivom "Ključevi akademskog uspjeha" 22. decembra 2023. godine. Radionicu su vodili predani studenti psihologije koji volontiraju u IUS Centru za psihološko savjetovanje, a mentor im je van. prof. dr. Selvira Draganović.

Cilj radionice je bio potaknuti akademski uspjeh, uz razgovor o različitim temama kao što su dobre radne navike, upravljanje vremenom i postavljanje ciljeva - ključni elementi za poticanje dobrobiti studenata. Ciljevi održivog razvoja (SDG) koji su obrađeni tokom radionice su bili SDG 3 - Zdravlje i blagostanje i SDG 4 - Kvalitetno obrazovanje.

Studijski program Psihologija je tokom godine pažljivo pratio povratne informacije studenata i utvrdio potencijal za poboljšanje njihovog akademskog uspjeha kroz usvajanje ključnih strategija. Stoga je osnovni cilj radionice bio predstaviti ključne elemente akademskog uspjeha na osnovu istraživanja provedenih unutar studijskog programa.

Radionica nije samo pokrila efikasne strategije, nego je predstavila i naučne uvide o povezanosti mozga, tijela i ponašanja. Također su obrađene teme stresa, anksioznosti i upravljanja stresom.

Share