Međunarodna konferencija o tehnologijama zavarivanja i izložba na IUS-u

 

 

U srijedu, 26. septembra 2018. godine, na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu otvorena je Peta Međunarodna konferencija o tehnologijama zavarivanja i izložba. Organizatori ove konferencije su: Welding Technology Society, Internacionalni Univerzitet u Sarajevu, Afyon Kocatepe Univerzitet, Gazi Univerzitet i Iskenderun tehnički Univerzitet.

Naši ugledni gosti: Nj.E. Ambasador Turske Haldun Koc, rektor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu prof. dr. Ahmet Yildirim, predsjedavajući konferencije prof. dr Adem Kurt, dekan FENS-a na IUS-u prof. dr Sehabetin Taha Imeci i Emir Pašić iz Privredne komore Federacije BiH, pozdravili su učesnike na početku Konferencije.

U svom pozdravnom govoru rektor IUS-a prof. dr Ahmet Yildirim je rekao:

"Verujem da smo svi željni da učimo jedni od drugih i da udružimo snage u rešavanju trenutnih problema i problema u nauci o zavarivanju. Moja iskrena želja je da ovdje doživite produktivno i uspješno iskustvo.

Molimo vas da iskoristite ovu konferenciju kako biste podijelili što više znanja, iskustva i inovacija, kako bismo mogli pronaći rješenja za glavne izazove s kojima se suočavamo sada i ubuduće".

Ova trodnevna konferencija završiće se u petak, 28. septembra, a za IUS je velika čast imati ovako istaknute goste i stručnjake na našem Univerzitetu.

Top