Kulturni centar Istanbul i općina Ejubija iz Šanliurfe organizovali iftar na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu

U organizaciji općine Ejjubije iz Šanliurfe i nevladine organizacije Edukaciono-kulturni centar Istanbul u Sarajevu, danas, 2. Jula, 2016.  je na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu organizovan iftar za preko 500 gostiju kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz Republike Turske. Svojim prisustvom su uvećali ovaj skup i uvaženi gosp. Mustafa Šentop, predsjednik Komisije za pravdu, gosp. Halil Ozdžan, narodni poslanik iz Šanliurfe, gosp. Mahmut Kačar, narodni poslanik iz Šanliurfe, gosp. Jahja Akman, narodni poslanik iz Šanliurfe, gosp. Mehmet Ekindži, načelnik općine Ejubija, njegova ekselencija gosp. Džihad Erginaj, ambasador Republike Turske u BiH, predstavnici institucija Republike Turske u Bosni i Hercegovini, majke i članovi porodica šehida i boraca, te brojni prijatelji, uposlenici i studenti Internacionalnog univerziteta u Sarajevu.

Dragi gosti iz Šanliurfe, grada poslanika Ibrahima, prenijeli su srdačne čestitke predsjednika republike Turske Redžepa Tajiba Erdoana, bratskog naroda Republike Turske, kao i prijateljskog naroda grada Božijih poslanika Šanliurfe.

Tokom i nakon iftara, uvaženi narodni poslanici su održali prigodne govore, u kojima su pozdravili sve prisutne, zahvalili se organizatorima na ovako predivnom iftaru, te još jednom podsjetili na bratske veze između ove dvije zemlje i ova dva naroda.

Uvodno ašere proučio je hafiz Abdurahman Sulejman iz Skoplja, Makedonija. 

Top