IUS studenti odnijeli pobjedu na Good Hackathon takmičenju drugu godinu zaredom

Good Hackathon

Studenti sa studijskih programa Računarske nauke i inžinjering (CSE) i Softvereski inžinjering te (SE) sa Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) postigli su izuzetne rezultate pobjedom na Good Hackathon takmičenju drugu godinu zaredom.

Ovogodišnje Good Hackathon takmičenje okupilo je 11 timova sa 9 različitih univerziteta iz Bosne i Hercegovine. Pobjednički tim sa IUS-a, predvođen Mirzom Kadrićem, a u čijem sastavu su bili Mirza Karić, Anes Piknjač i Amer Đidelija, predstavio je projekt poznat kao "LingoLav." Ova inovativna aplikacija posebno je dizajnirana kako bi pomogla djeci s poteškoćama u govoru, te poslužiti kao vrijedan alat za logopede jer olakšava vježbe izgovora kod kuće, u porodičnom okruženju.

Tema ovogodišnjeg takmičenja bila je modernizacija načina učenja, što naglašava da su studenti posvećeni uvođenju obrazovnih inovacija.

Ova pobjeda predstavlja značajan doprinos unapređenju savremenih i efikasnih metoda učenja, ključnih za budućnost obrazovanja.

Organizatori Good Hackathon takmičenja, Telemach fondacija, su izjavili: "Svjedočili smo njihovom neumornom trudu, kreativnosti i nepokolebljivoj posvećenosti tokom takmičenja. Njihova pobjeda na ovom prestižnom takmičenju ne samo da svjedoči o visokom nivou stručnosti vaših studenata, nego također ističe i izuzetan rad vašeg fakulteta u poticanju kreativnosti i inovacija među studentima."

Share