IUS studenti, naši najbolji ambasadori

Internacionalni univerzitet u Sarajevu, kao savremena obrazovna ustanova, integriran je u univerzitetsku zajednicu i jedan je od najboljih Univerziteta u Sarajevu. Nositelj je kvalitetnog i liderskog obrazovanja u BiH te naučnog i stručnog rada ne samo na našim već i na evropskim prostorima. Naši studenti su ujedno i naši ambasadori koji predstavljaju IUS u nastavku svoga školovanja na prestižnim univerzitetima u cijelom svijetu.

Sretni smo i ponosni što do nas dolaze povratne informacije o konstantnom uspjehu naših studenata. Neki od njih odmah stupaju u radni odnos, dok neki nastavljaju izgrađivati svoju akademsku karijeru.  Aynura Akbaş iSouleymane Ouedraogo su dvoje studenata koji su nakon završenog studija na IUS-u nastavili školovanje na prestižnim univerzitetima u svijetu.

 Aynura Akbaş je bila student na smjeru za Društvene i političke nauke pri Fakultetu umjetnosti i društvenih nauka na IUS-u. Nakon završenog studija, sa prosjekom ocjena 9.37, Aynura Akbaş je osvojila stipendiju na Royal Halloway Univerzitetu u Londonu, na kojem će nastaviti školovanje na master studiju iz historije.

“Veoma sam zahvalna na kvalitetnom obrazovanju koje sam stekla na IUS-u. To mi je pružilo odličan temelj za moja buduća zalaganja, i formiralo moju ličnost, kakva sam danas,” istakla je  Aynura.

Souleymane Ouedraogo je državljanin Burkine Faso, a u Bosnu i Hercegovinu je došao 2012. godine, kada se i upisao na Internacionalni univerzitet u Sarajevu. Diplomirao je na odsjeku za Međunarodne odnose na Fakultetu menadžmenata i javne uprave. Nakon što je diplomirao na IUS-u prosjekom ocjena 8.17, odabran je među 50 studenata koji će nastaviti studij na  Pan African University of Yaounde u Kamerunu, a pod pokroviteljstvom Afričke unije.

”Veoma sam sretan jer sam imao priliku da studiram na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu. Dok sam studirao na IUS-u, profesori su mi prenijeli svoje znanje, vještine i ogromno iskustvo. IUS je univerzitet koji bih predložio svakom studentu pri izboru univerziteta, a posebno onima koji dolaze izvan Bosne i Hercegovine,” poručuje Souleymane Ouedraogo.

Svim našim studentima, koji nastavljaju da se školuju na prestižnim univerzitetima Evrope i cijelog svijeta želimo da kao naši ambasadori nastavljaju vrijedno stjecati znanja, stručne vještine i iskustva koje će im pomoći kako u poslovnom tako i u privatnom životu.

Top