IUS organizovao sastanak za dolazeće studente programa Erasmus+

Erasmus incoming students

U utorak, 26. septembra 2023. godine, Ured za međunarodnu saradnju (IRO) je organizovao orijentacijski sastanak za nove dolazeće studente Erasmus+ programa. Događaju je prisustvovalo dvadeset i pet studenata iz Poljske, Turske, Španije i Francuske. Sastanak je vodio rukovodilac IRO-a, gospodin Mugdim Alihodžić, i koordinator za mobilnost, gospođa Ermisa Ćišić.

Novi studenti su tokom sastanka upoznati s nekim zanimljivim, ali manje poznatim činjenicama o Bosni i Hercegovini kao atraktivnoj destinaciji. Također su saznali više o Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS), fakultetima, kampusu i njegovim sadržajima. Predstavnici različitih grupa, uključujući Erasmus studentsku mrežu, Centar za student i razvoj karijere, Study Buddy program i Erasmus alumniste su podijelili vrijedne informacije o raznovrsnim mogućnostima i aktivnostima dostupnim na IUS-u, kao što su pridruživanje klubovima, programima i mrežama.

Studentima su date detaljne informacije o važnim kontaktima i potrebnim dokumentima koji se odnose na mobilnost, studentski status, boravišne dozvole i drugo.

Nakon sastanka, grupa bivših studenata Erasmus programa organizovala je obilazak kako bi novim studentima pomogla da se bolje upoznaju s kampusom IUS-a i njegovim sadržajima.

Share