IUS i İstanbul Şehir Univerzitet u partnerstvu organizirali ljetnu školu

Tokom mjeseca jula i avgusta 2017. godine, Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) bio je domaćin ljetnje škole koju je İstanbul Şehir Univerzitet organizirao za svoje studente u prostorijama IUS-a.

Škola se održava već drugu godinu na IUS-u i rezultat je Memoranduma o razumijevanju potpisanom između IUS-a i İstanbul Şehir Univerziteta. Studenti su također smješteni na IUS-ovom kampusu gdje postoje svi neophodni sadržaji za učenje. Na taj način, ovaj univerzitet je za svoje studente obezbijedio kompletnu obrazovnu infrastrukturu, kao što su učionice, biblioteka, labaratorije, i drugo.

Kao partnerski univerzitet u ovom projektu, IUS je organizaciji ljetne škole i studentima İstanbul Şehir Univerziteta obezbijedio predavača na predmetu Historija svjetskih religija, u okviru kojega studenti izučavaju glavne svjetske religije.

Program ljetne škole uključuje i vannastavne aktivnosti i posjete, u koje su ujljučeni i gostujući predavači, gdje je studentima omogućeno da izučavaju historiju, religiju, kulturu, i društvo Bosne i Hercegovine i Balkana.

U organizaciji projekta uključena je i Fondacija SEDEF, koja je organizirala studentima posjete mjesta od historijskog i kulturoškog značaja, poput onih u Sarajevu, Mostaru, Fojnici i Blagaju.

Top