IUS i Evropska asocijacija mladih ostvarili saradnju

visit

U petak, 27. maja 2022. godine, predsjednik Evropske asocijacije mladih gospodin Arif Şen je sa saradnicima posjetio Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS). Primio ih je rektor IUS-a prof.dr. Ahmet Yıldırım.

Evropska asocijacija mladih, koja ima simpatizere širom svijeta, je udruženje sa sjedištem u Beču u Austriji, a njeni članovi su porijeklom iz Turske. Misija Asocijacije je borba protiv predrasuda prema muslimanima na Balkanu i Zapadu, te implemetacija projekata i organizovanje programa stažiranja. Najbolji način da se pomogne mladim ljudima da nađu svoj put je kroz univerzitetsko obrazovanje, sportove i umjetnost.

Rektor IUS-a prof.dr. Ahmet Yıldırım je predstavio IUS, njegove studijske programe, programe dvojne diplome i stažiranja. Naglasio je da je IUS zaista internacionalni univerzitet sa studentima iz više od 45 zemalja i akademskim osobljem iz 12 zemalja. Također je izjavio da IUS teži praktičnom obrazovanju kako bi studenti nakon diplomiranja imali sve potrebne vještine i znanje koji ih čine spremnim za tržište rada.  

Gospodin Şen i prof.dr. Yıldırım su dogovorili uspostaviti saradnju između Evropske asocijacije mladih i IUS-a koja će biti na obostranu korist obje institucije, te ponuditi mladim ljudima inovacije, kvalitetno obrazovanje i prilike za putovanje.

Share